Forbehandlingsprocessen

I første omgang bliver emnerne affedtet, for derefter at få én eller flere forbehandlinger. Ved de fleste forbehandlinger, vil rækkefølgen, først være mekanisk forbehandling og derefter en kemisk behandling.

Vores erfaring er, at kemisk bejdsning, er den mest attraktive forbehandlingsmetode, men det er dig som kunde, som skal vælge den forbehandling, som passer til slutproduktets egenskaber og udseende.

Forbehandlingens formål, er rengøring overfladen og at fjerne oxidlaget på aluminummet, og derved give emnerne det udseende du ønsker.

BEJDSNING

Kemisk bejdsning er den mest anvendte forbehandlingsmetode, her bliver de mindre ridser og trækstriber fra extrudering i overfladen sløret. Efter behandling får man en halv- til helmat overflade, alt afhængig af bejdseprocessen. Aluminiums legeringer er egnede, samt de fleste ekstruderede profiler, plader og smedede emner. Støbte varer bør ikke bejdses.

GLASBLÆSNING

For det meste foregår glasblæsningen i en kabine.
Vi råder dog også over en fuldautomatisk glasblæser, her bliver emnerne 100% ens hver gang.

Overfladen efterlades pæn og ensartet, med en silkeglat overflade. Misfarvninger fra svejsning og andre bearbejdningsprocesser neutraliseres.

SLYNGRENSNING

Vi har stærke kompetencer indenfor slyngrensning af Aluminium & Rustfrit stål og kan derfor tilbyde stor rådgivning indenfor emnet. Ved slyngrensning slynges rustfri stålkugler med høj hastighed mod emnet i en lukket kabine mens emnet bliver drejet langsomt rundt. Slyngrens kan være et alternativ til glasblæsning.